Посещението на кандидата за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу  започна от

...
Посещението на кандидата за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу  започна от
Коментари Харесай

Кандидатът за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу е на визита у нас

Посещението на претендента за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу  започна от гроба на Тюркян, станала жертва на Възродителния развой в кирковското село Могиляне.

Кемал Кълъчдароглу дойде в Кърджали Снимка: Мария Георгиева

Кемал Кълъчдароглу е с делегация, като част от нея е и кметът на Одрин. На място ги посрещна ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайь, депутати от партията и кметове от целия район.

„ Днес сме пред паметниците на починалите за демокрацията по време на тоталитарния режим. И в Турция водим същата битка за народна власт. Навършват се 100 години от основаването на Републиката и ще продължаваме с демокрацията. Разчитам и на гласовете на българските изселници. Всяка независимост е дала жертви. Те са дали своите тук “, уточни Кълъчдароглу.

Външният министър Мевлют Чавушоглу поздрави 1200 души пред шуменската Томбул джамия

В Момчилград делегацията посети и сервира цветя на паметника на Наим Сюлейманоглу, както и на паметника на Нури Адалъ, който е лежал 23 години в пандиза по времето на тоталитарния режим и паметника на жертвите на Възродителния развой.

Снимка: Мария Георгиева

Посещението на опозиционния водач в България е на фона на идните на 14 май в Турция избори за парламент и президент.

Снимка: Мария Георгиева

Около пет хиляди души се събраха довечера в центъра на Кърджали на благотворителната вечеря Ифтар, която се дава от побратимените общини Кърджали, Одрин, Чорлу, Текирдаг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР